Adijo, Victoria’s Secret! Pozdravljena, Klara. Ženska, ki ji je vse jasno.


Tako kot nikoli nisem bila na tem fashion showu v živo, tudi nisem možu še nikoli spekla orehove in pehtranove potice.

Besna sem do konca in ne vem, kaj naj storim. Se lahko komu pritožim? Kam naj pošljem protestno pismo? Saj vem, da ne morem spremeniti ničesar. Ampak zakaj hudiča prav zdaj? Niso mogli počakati še eno leto?

Ker ko sem končno v miru, zrelo, odgovorno in po temeljitem premisleku načrtovala nakup frfotajočih modrih peres v obliki angelskih krilc, kronice za na glavo, bleščečih verižic in puhastih roza copatkov z visokimi petami, sem izvedela za to žalostno novico, da so po 24 letih ukinili Victoria’s Secret Fashion Show, znamenito modno revijo spodnjega perila.

To je zarota in škandal. Z mojim nakupom teh artiklov ne bo nič. Brez te revije sploh ne bom vedela, kaj je v trendu. In kako naj zdaj presenetim moža? Samo osmešila se bom, če namesto bordo rdeče, ki je mogoče letos in, oblečem sinje modro, ki je bila popularna pred dvema letoma. 

Modno šopirjenje

Ta ikonična modna revija je bila v resnici eno samo modno šopirjenje. Prestiž, iz katerega smo se običajne, delovne punce vsako leto znova naučile, česa se za vsak dan ne sme kupovati. Ker nam ne (pri)stoji vse tako, kot bi bilo priporočljivo in naravno. Prav mogoče tudi je, da od tankih trakcev in sponkic tudi kje kaj žuli. Me pač nismo Viktorijini skrivni angelčki kot Adriana Lima, Heidi Klum, Miranda Kerr, Giselle Bündchen in še mnoge druge, ki na dan požvečijo en čigumi, popijejo dva litra vode in pogledajo pol krožnika zelene solate. Tem pač vse stoji tako, kjer mora. Če pa že slučajno sili nekam, kamor ne bi smelo, to s pomočjo mojstrov oblikovanja plastike hitro uredijo. Na pisti so vse čudovite, pravljične, samozavestne, nasmejane. Pa tudi seksi, zapeljive, poželjive. Skorajda gole se za soliden denar razkazujejo za užitek in ekstazo bogatih mandeljcev v prvih vrstah. Parada ženske lepote, ki je skozi idealne mere ustvarjala vtis, da je vse to dosegljivo, pri roki, na klic in za drobiž.

In prav to je revijo tudi odneslo in blagovno znamko Victoria’s Secret spravilo v finančne težave. V duhu gibanja proti nasilju nad ženskami, še posebej seksualnemu, in proti spolnim zlorabam je nekoč trendovski dogodek nenadoma postal sumljiv. Izkazalo se je namreč, da je finančnik in za spolne delikte obsojeni Jeffrey Epstein prijateljeval z Lesliejem Wexnerjem, predsednikom uprave L Brands, ki je lastnik znamke Victoria’s Secret. Ker če zvezdnik ali zvezdnica želi ohraniti svoj ugled in dobro ime, mora biti zgled svojim sledilcem.

Pobeg iz vsakdana

Kljub temu me ukinitev Victoria’s Secret Fashion Showa tudi malo žalosti. Ogled te modne revije je bil pobeg iz vsakdanjega službenega in domačega okolja. Daleč od vsakdanjih težav smo ženske bile del milijonskega TV avditorija in se prepustile ogledu skoraj nezemeljskih brezhibnih, naoljenih, porjavelih angelskih teles, da smo kar čutile, kako so se zadnjih 14 dni pred revijo potile na obalah rajskega otoka.

Pri tem pa smo tudi same sprejemale zaobljube, da pa zagotovo jutri pričnemo z dieto in fitnesom. Kar se seveda nikoli ni zgodilo. Od revije do novega leta je bilo vedno samo malo več kot mesec dni. Hujšati in mučiti se v fitnesu pa se v tem času ne splača. Nič ne gre dol, vam povem.

Ko tradicija ugaša

Ko tradicija ugaša, je čas za nekaj novega. Viktorija je to vojno očitno izgubila. Mogoče je zdaj čas za Klaro. Žensko, ki ji je vse jasno. Ki se ne pusti poniževati, zaničevati in biti (mal)tretirana kot seksualni objekt in še marsikaj, o čemer govorijo današnje ženske.

Moža bom torej morala presenetiti s čim drugim. Še dobro, da se mu ni niti sanjalo, kaj sem nameravala. Mogoče mu je odpoved revije celo rešila življenje. Si predstavljate, da bi ga nekega večera nenapovedano presenetila v opravi, ki bi ga pri teh letih na smrt šokirala.

Zato bo bolje, če se raje lotim izdelave orehove potice ali njemu še ljubše pehtranove. Tako kot nikoli nisem bila na Victoria’s Secret Fashion Showu v živo, tudi teh dveh potic nisem še nikoli delala. Upam, da se bo moj poskus posrečil in da bo moj mož znal ceniti moja prizadevanja. Da bo presenečenje lepo oblikovano, ravno prav okroglo, všečno posuto s sladkim prahom, pod njim pa opazna, vendar ravno prav svetleča, porjavela, dišeča in vabljiva sredica. Za obliznit!

Tekst je bil z istim naslovom prvotno objavljen na Fokuspokus v nedeljo, 24. 11. https://www.fokuspokus.si/adijo-victoria-s-secret-pozdravljena-klara-zenska-ki-ji-je-vse-jasno-10094499

2 thoughts on “Adijo, Victoria’s Secret! Pozdravljena, Klara. Ženska, ki ji je vse jasno.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s