Pomembno je, kdo ne reče nič


Zelo preprosto, več ko dela vodilna koalicija napak pri vodenju države, manj je treba opoziciji delati, da ji rastejo rejtingi priljubljenosti. To ne velja le za Slovenijo, gre za zelo preprosto zakonitost politične igre, ki velja za vsa družbena okolja, izvzemši absolutistične vladavine. Glede na dogajanja v naši državi bi opozicija z nekaj dobro domišljenimi akcijami in solidno pripravljenimi volilnimi strategijami, lahko relativno mirno pričakovala naslednje parlamentarne volitve. Tako pa očitno ne misli vodja največje opozicijske stranke, ki se je s twittom leta dokončno poslovil od mlajših volivk, tudi kakšna pripadnica njegove starejše, »believerske« generacije od srede tega tedna dalje dvomi v njegovo »sveto glorijo« in tudi dostojanstveni, zaščitniški, pošteni in resnično pravi moški, bi mu morali obrniti hrbet.

Trump

Slovenija ni Amerika

Še več. Predsednik največje opozicijske stranke si je tokrat sodil sam in tako dokončno zapečatil svojo politično usodo. Mogoče ga je zanesla Trumpova politična drža, ga je spodbudil njegov ton jezika in izrazoslovje, ki je primitivno, pljuva, žali in odkrito sovraži? Bolj, ko se Trump spušča v nizkotnost besedičenja, več pristašev ima. A predsednik naše največje opozicijske stranke zaradi tega zapisa nikoli več ne bo predsednik vlade. Saj nismo Amerika!

imagesXQXG077F

Brez božje milosti

Na morebitnih prihodnjih političnih soočenjih bo dovolj le to, da eden od sogovornikov avtorja twitta vsakokrat spomni na ta zapis. Zanimivo bi bilo gledati grafe priljubljenosti prav tisti hip skozi online glasovanje. Če so nekateri slovenski politični kandidati v preteklosti izgubljali volitve zato, ker so povedali premalo, na primer o premoženju oz. lastništvu ali pa molčali, na primer o plači, je Janša povedal preveč. Svoj značaj je razkril do zadnje dušne molekule. Tega razkritja tudi bog ne reši več.

Pomembno je, kdo ne reče nič

Ne čudi me, kdo vse izraža ogorčenje in nestrinjanje s takšnimi sporočili. Zelo pa me čudi, kdo vse na ta zapis ne reče nič. Oče naroda bi moral takšno ravnanje takoj in ostro obsoditi. Pri vrednotah smo tako ali tako že zdavnaj izgubili kompas, pa je zdaj ponovno zamudil priložnost, da ga vsaj malo naravna. Prav tako bi to moral nemudoma okvalificirati vrhovni dušni pastir v Sloveniji in njegovi cerkveni možje pri pred-velikonočnih mašah. Svojo ognjevito naravo pa bi moral končno pokazati tudi vrhovni šef institucije, parlamenta, v kateri sedi predsednik te stranke in zastopa dobršen del naše populacije. Pa nič.

Notranja klima je na psu

Seveda, od srede je minilo že nekaj dni. Sporni, žaljivi, bedno primitivni zapis je stara novica. Povozil ga je čas… in druge novice. Bi bilo pa za dobro naše notranje slovenske klime, zaradi našega medsebojnega spoštovanja, naše samozavesti, ki je v kruljavem stanju in tudi zaradi obsojenosti na sobivanje v tem majhnem prostoru, kritiko takšnega ravnanja nacionalno obsoditi. Zato, da se v kulturi našega nacionalnega dialoga ponovno dvignemo na civilizirano in človeku dostojanstveno raven; zato, da si kot sodržavljani, sodelavci, sosedje, partnerji ali pa tudi nič od tega, izkažemo spoštovanje; zato, da se ne pobijamo, če se ne strinjamo. Sporni twitt v resnici ni žaljiv zapis moškega proti ženski, je žaljiv zapis moškega proti vsakomur, ki mu ni po meri.

Kje ste torej viralci, ki zmorete in znate preko spletnih skupnosti zbobnati skupaj vsakogar in ga vprašati o stališču, pobirati podpise in glas ljudstva, ko gre za vašo stvar? Naredite nekaj še za našo! Skupno.

Advertisements

2 thoughts on “Pomembno je, kdo ne reče nič

 1. Generalno se strinjam s tekstom.
  Potrebno pa je povedati nekaj več o Trumpu in njegovi trenutni priljubljenosti. Ta ni posledica
  sovražnega govora ampak ker je nekdo iz vrha republikanske stranke začel odpirati pomembna
  vprašanja iz polpreteklega obdobja in nanje tudi začel dajati pojasnila, ki pa škodijo prav
  republikanski stranki. Kot “pomoč” pa so se pojavila še odkritja o Hillary Clinton, nekdanje
  “uboge” prevarane žene.

  Pri nas pa se predvsem v SDS ne more pojaviti slovenski Trump , pa ne zaradi denarja ampak zaradi “partijskega demokratskega centralizma” katerega vodi Janša.

  Všeč mi je

  • Boris, hvala za zapis. Tudi o Trumpu bi se dalo pisati in ga analizirati z različnih zornih kotov. Za to bo še čas, ko se bo spopadel s Clintonovo.
   Tokrat je služil zgolj za primerjavo.
   Prijetne praznike še naprej. Darinka

   Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s