Sram jih bodi!


Zgodba z novoimenovano in tudi že odstopljeno ministrico za šolstvo Klavdijo Markež je do okostja razkrila gnilobo, pokvarjenost in prevarantstvo naše politike. Soočamo se z vzorcem politikov, ki z izjemo nekaj svetlih posameznikov, vstopajo vanjo zato, ker nikjer drugje ne bi prilezli niti do mesta referenta. Ne, ne, niti na pogovor o zaposlitvi ne bi bili vabljeni. Javni sektor je še edini, ki jim ostane. Ta očitno prebavi vse. Ob tem pa ti politični lumpi lažejo sebi, svojim domačim, prijateljem, kolegom in na koncu ter najpomembneje, tudi volilcem. Sram jih bodi!

635635053317809643_klavdijamarkez1

Očitno je, da gremo skozi obdobje najnižje politične kulture v samostojni Sloveniji. In to v času vladanja tistih, ki so nam napovedali šolo morale, etike, integritete, spoštljivega odnosa do soljudi. Zdaj je jasno, da tudi oni niso imeli pojma, v kaj se spuščajo, koga jemljejo v svoje vrste in kako se jim bo rokohitrsko oblikovana stranka na nek način maščevala. A jih to ne odvezuje krivde in odgovornosti. Zaupanje v politike je z današnjim razkritjem »ne vem že katerega plagiata« dokončno umrlo in to zagotovo za daljše zgodovinsko obdobje. Zamenjati bo treba generacijo politikov in generacijo volilcev, da se bodo stvari spremenile.

Ta in prejšnji politični mandat sta razkrila, kako zahrbtni in lažnivi znajo biti posamezniki v naših političnih vrstah. Pa ne gre le za krajo in prisvajanje tujega znanja, tudi za puščanje dolgov za seboj gre, za stečaje podjetij, ki so jih vodili, za sprenevedanje, za prekoračitve pooblastil, okoriščanje in izkoriščanje svojih položajev, za skrite kuverte in še kaj. To so stvari, ki se jih je dalo razkriti in so dokazljive. Tudi na papirju. A to, kar me pri vsem tem v resnici najbolj razbesni je tisto, kar se na papirju ne vidi. Da nas želijo imeti za norce. Za bedake. Za trote, ki ničesar ne vemo, ne znamo razbrati resnice, ne znamo presojati, ne znamo ocenjevati. Da ne prepoznamo lažnive komunikacije. Znamo in vemo! Zelo dobro vemo. Če se teh spretnosti in veščin nismo naučili skozi osebni izobraževalni sistem, smo kompetence za tovrstno presojo pridobili skozi številne žaljive in sprevržene primere, ki smo jih lahko spremljali zadnjih nekaj let v parlamentu in v vladi.

In po vsem tem lahko le še upam.

Upam, da smo s Klavdijo Markež dosegli dno politične kulture. Upam, da za tem ni nikakršnega skritega brezna več. Upam, da je to razkritje dokončno ohromilo vse, ki so načrtovali vstopiti v naš javni prostor z lažnivimi in ponarejenimi »vstopnicami«. Res iskreno upam, da se bo premier z novim imenovanjem in vsemi nadaljnjimi kadrovskimi, pa tudi siceršnjimi koraki odrinil iz tega političnega blata ter splaval proti čistejšim, bistrejšim tokovom.

Zato na koncu izražam še zadnje upanje. Da se bomo vsega spomnili, ko bodo naslednje volitve.

3 thoughts on “Sram jih bodi!

    • Jaro, lep pozdrav in hvala za ta komentar. To o pasivnem ljudstvu je žalostna resnica. Takšne zgodbe pa – namesto, da bi nas ujezile, dvignile in sprožile glas – delajo ljudi le še bolj malodušne. Želim vse najlepše.

      Všeč mi je

  1. Se bojim, da še zdaleč nismo dogli dna. Naša politična scena je polna nesposobnih, brezvestnih ter moči željnih patoloških osebnosti, ki ustvarjajo nove dimezije sebičnosti in samozadostnosti. Ne glede na število bodočih volitev, politično-moralne katarze v slovenskem prostoru še dlje časa ne bomo dosegli oz. vsaj dokler principalni akterji oblasti in nadmreže ne bodo doumeli bistva moči, ki leži in dela za narodov blagor

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s